DISTRIBUIȚI
AFP

Materiale de propagandă, ce glorifică regimul nord-coreean, au fost găsite în incinta „Casei Albastre”, complexul unde se află preşedinţia sud-coreeană, au anunţat luni oficiali din Coreea de Sud, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile nord-coreene trimit regulat dincolo de zona demilitarizată ce marchează frontiera intercoreeană baloane care transportă manifeste de propagandă, iar militanţi sud-coreeni ripostează cu propriile manifeste destinate Coreei de Nord.


Citeşte şi: EXPLOZIE urmată de un incendiu puternic pe o platformă petrolieră din Louisiana. Cel puţin şase oameni sunt răniţi

Seulul se află la circa 50 de kilometri de frontieră şi uneori pot fi găsite manifeste nord-coreene pe străzile capitalei sud-coreene. Însă găsirea de astfel de hârtii chiar pe teritoriul „Casei Albastre” este un lucru destul de rar.

Marele lider Kim Jong-Un a declarat că îl va supune prin foc pe nebunul american bolnav mintal„, se poate citi pe unul dintre aceste pliante, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, cu referire la o expresie folosită în septembrie de Kim în direcţia liderului american Donald Trump.

Tensiunile s-au agravat foarte mult în Peninsula Coreeană în urma intensificării programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord – interzise de comunitatea internaţională – şi a schimbului de ameninţări dintre regimul de la Phenian şi administraţia Trump.

Citeşte şi: Avocaţii fostei preşedinte sud-coreene AU DEMISIONAT în grup

Într-un alt document descoperit se exprimă ironic regretul cu privire la dependenţa Coreei de Sud faţă de armata americană.

„Se întâmplă ca manifestele să fie aduse de vânt până aici”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene. „Ele au fost recuperate de echipele de securitate şi predate serviciilor de anchetă”, a precizat acesta.

În 1968, agenţi nord-coreeni au reuşit să se apropie foarte mult de „Casa Albastră”, într-o operaţiune a unui comando format din 31 de oameni, în încercarea de a-l asasina pe fostul preşedinte Park Chung-Hee.