DISTRIBUIȚI
CNBC

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a declarat sâmbătă că progresul major în negocierile comerciale cu China va fi făcut în cadrul întâlnirii dintre președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping de luna aceasta, conform Reuters, potrivit mediafax.

De asemenea, Steven Mnuchin a transmis că va avea sâmbătă o întâlnire cu guvernatorul Băncii din China, Yi Gang, dar nu este așteptat un rezultat, având în vedere că nu este o întâlnire de negociere.


Citește și : Comisia Europeană ar putea adopta reglementări pentru giganţii internetului împotriva manipulărilor electorale online

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat că Statele Unite și China completaseră acordul în proporție de 90% înainte ca Administrația de la Beijing să se răzgândească în anumite privințe ale înțelegerii.

Steven Mnuchin a transmis că dacă Administrația de la Beijing este dispusă să reia negocierile din punctul în care erau în luna mai, Statele Unite sunt dispuse să încheie acest acord.

„Dacă putem obține acordul potrivit, este extraordinar. Dacă nu, vom aplica noi tarife”, a declarat Steven Mnuchin.

Citește și : Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor britanici, recunoaşte că a prizat cocaină pe când era un tânăr jurnalist