DISTRIBUIȚI

Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM) a anunţat marţi că nu va mai distribui ajutoare alimentare persoanelor afectate de conflictul din estul Ucrainei în următoarele două luni din cauza lipsei de fonduri, relatează Reuters, potrivit agerpres .

Un purtător de cuvânt al PAM a afirmat că resursele din ce în ce mai puţine fac foarte dificilă menţinerea operaţiunilor sale în Ucraina.


Acesta a precizat că Programul Alimentar Mondial al ONU va menţine o prezenţă limitată în estul Ucrainei cel puţin până la mijlocul anului 2018 şi va continua să monitorizeze situaţia.

Citește și : India : Ciclonul Ockhi a provocat moartea a 39 de persoane

Un grup de ONG-uri, între care Acţiune împotriva Foametei, Medecins du Monde şi ACTED (Agenţia pentru Cooperare Tehnică şi Dezvoltare), au cerut pe 22 noiembrie comunităţii internaţionale să acţioneze în estul Ucrainei unde o criză umanitară ‘uitată’ afectează patru milioane de persoane.

Conflictul armat din estul Ucrainei, început în aprilie 2014, s-a soldat cu moartea a cel puţin 2.500 de civili şi rănirea altor 9.000, a anunţat luni Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA).

În raportul ‘Nevoile umanitare din Ucraina pentru 2018’, OCHA afirmă că 200.000 de oameni care trăiesc în zona frontului din estul Ucrainei sunt expuşi zilnic riscului de a-şi pierde viaţa sau de a fi răniţi.