DISTRIBUIȚI

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU a anunţat că va acorda un ajutor de urgenţă în valoare de 5,7 milioane de dolari Cubei, foarte afectată de uraganul Irma, relatează AFP.

În cursul unei vizite, sâmbătă, la Havana, directorul executiv al PAM David Beasley a anunţat deblocarea unui ajutor imediat în valoare de 1,5 milioane de dolari, constând în hrană, în cadrul unei ”susţineri logistice”, pe o perioadă de patru luni, în valoare totală de 5,7 milioane de dolari.


PAM ”este alături de victimele uraganului Irma în Cuba şi este pregătit să susţină Guvernul cubanez în eforturile sale de redresare”, a adăugat el.

”Operaţiunea va începe imediat, prin distribuirea gratuită de raţii de orez şi de fasole în zonele prioritare” unui număr de 664.000 de persoane, a anunţat, într-un comunicat, acest organism ONU.

Bilanţul pagubelor cauzate de Irma în Cuba, în urmă cu o săptămână, este în curs de evaluare, însă ONG-uri şi agenţii ONU preconizează deja că insula se va confrunta cu o situaţie delicată în următoarele luni şi că are nevoie de ajutor internaţional pentru a ieşi din această situaţie.

Uraganul a ucis zece oameni pe această mare insulă din Caraibe. În total 13 din cele 15 provincii cubaneze au fost afectate.

”Amploarea devastării provocate de Irma ne cere să cooperăm pentru a garanta o redresare imediată şi ca populaţia să poată să dispună din nou de apă, alimente şi de un acoperiş, iar economia să poată reporni”, a adăugat Beasley.