DISTRIBUIȚI
Reuters

Producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în luna mai, până la 148,8 milioane de tone, în condiţiile în care mulţi producători au oprit furnalele din cauza pandemiei de COVID-19, chiar dacă liderul mondial China a produs mai mult oţel, transmite Reuters, scrie agerpres.

Datele publicate luni de Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) arată o imagine contrastantă între producţia de oţel din China, care a beneficiat de eliminarea restricţiilor, şi cea din restul lumii.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel global (OMS)

Producţia de oţel brut în China, cel mai mare producător dar şi cel mai mare consumator de oţel, a crescut cu 4,2% în ritm anual până la 92,3 milioane de tone în luna mai. În aceeaşi lună însă producţia de oţel a scăzut cu 36,6% în SUA, cu 31,8% în Japonia şi cu 26,8% în Uniunea Europeană.

În cazul Japoniei, al treilea producător mondial de oţel, scăderea din luna mai a fost cel mai mare declin lunar înregistrat după iunie 2009.

Producţia de oţel a Indiei a scăzut şi ea cu 39,1% în ritm anual, iar cea a Coreei de Sud a scăzut cu 14,1%.

Citește și : Israelul se pregăteşte de un nou focar de COVID-19

Anterior, WSA, organizaţie ai cărei membri sunt responsabili pentru 85% din producţia mondială de oţel, a prognozat că în acest an cererea globală de oţel va scădea cu 6,4%, dar va reveni pe creştere anul viitor.

Potrivit datelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului, cei mai mari producători mondiali de oţel sunt, în ordine: China, India, Japonia, SUA, Coreea de Sud, Rusia, Germania, Turcia, Brazilia şi Iran.