DISTRIBUIȚI
AP

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat miercuri că Departamentul Justiţiei monitorizează mişcarea de protest antifa, susţinând că aceasta incită la violenţe în multe oraşe din ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Am discutat cu fiecare şef al poliţiei din fiecare oraş unde au avut loc violenţe importante şi toţi au identificat antifa drept cea care pregăteşte declanşarea violenţelor’, a afirmat Barr într-un interviu acordat CNN. ‘Ei umblă prin toată ţara. Ştim oameni care zboară peste tot în ţară. (…) Vedem achiziţii de arme pe care le fac pentru utilizarea la aceste revolte. De aceea îi urmărim’, a mai spus el.


Citește și: Ce este Noviciok-ul, substanța cu care a fost otrăvit Alexei Navalnîi

Antifa este o mişcare de extremă stânga, în bună măsură lipsită de structură, ai cărei membri urmăresc în general confruntările cu cei pe care îi consideră autoritarişti sau rasişti.

Barr a susţinut că nu există rasism sistematic în justiţia americană şi că presupusa ‘epidemie’ de omoruri ale unor negri neînarmaţi este o ‘poveste falsă’. ‘Cred că instituţiile noastre au fost reformate în ultimii 60 de ani şi, dacă a fost inclus ceva în acestea, este o înclinaţie către nediscriminare’, a afirmat el.

Citește și: Parlamentul bulgar dă undă verde pentru schimbarea Constituţiei! Sofia s-a transformat în câmp de bătălie între protestatari şi forţele de ordine