DISTRIBUIȚI
BBC

Procurorul general al Iordaniei a interzis publicarea de informaţii despre prinţul Hamza, acuzat de complot împotriva fratelui său vitreg, regele Abdullah al II-lea, anunţă un comunicat difuzat marţi de televiziunea de stat de la Amman, potrivit AFP și agerpres.

‘Pentru a respecta secretul anchetei serviciilor de securitate privindu-i pe prinţul Hamza şi alţii, s-a decis să se interzică publicarea a orice are legătură cu ancheta, în acest stadiu’, se arată că în comunicatul procurorului Hassan al-Abdallat.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

‘Interdicţia de publicare priveşte toate media audiovizuale şi reţelele sociale, precum şi imaginile sau clipurile video în legătură cu subiectul, sub pedeapsa urmării penale’, a precizat el.

Hamza, fost prinţ moştenitor, a anunţat sâmbătă că se află ‘în arest la domiciliu’ în palatul său din Amman, după ce a fost acuzat de armată de activităţi împotriva ‘securităţii regatului’.

Prinţul a negat că ar fi luat parte la un complot şi a acuzat autorităţile ţării sale de ‘corupţie’ şi ‘incompetenţă’.

Potrivit vicepremierului şi ministrul de externe Ayman Safadi, două personalităţi iordaniene, Bassem Awadallah (fost director al biroului regal) şi Sherif Hassan bin Zaid (fost emisar special al regelui iordanian în Arabia Saudită), precum şi alte 14-16 persoane au fost arestate în urma acestei tentative de ‘destabilizare’ a regatului.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Ministerul de Externe de la Amman a comunicat marţi că şeful diplomaţiei saudite, Faisal bin Farhan, a transmis un mesaj prin care reafirmă sprijinul Riadului faţă de Iordania.

Ministrul de externe saudit a ajuns luni la Amman, unde s-a întâlnit cu omologul său Ayman Safadi, a informat ministerul iordanian, potrivit Reuters.