DISTRIBUIȚI
Ziarul de Iasi

Procurorii germani au anunţat marţi că pregătesc cererea privind extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont în Spania, informează Reuters, potrivit agerpres.

Arestat de poliţia germană la cererea Madridului, fostul lider al executivului catalan Carles Puigdemont a fost eliberat pe 6 aprilie după renunţarea de către justiţia germană la acuzaţia de ‘rebeliune’, dar el încă poate face obiectul extrădării către Spania.


Citește și : Un an de la atentatul din Manchester. Theresa May și prinţul William, alături de familii la o ceremonie în memoria victimelor

Puigdemont este acuzat de ‘deturnare de fonduri publice’, în legătură cu organizarea, la 1 octombrie anul trecut, a referendumului privind autodeterminarea Cataloniei. El a primit permisiunea de a se instala la Berlin pentru perioada examinării cererii de extrădare formulate de Spania.

Carles Puigdemont s-a autoexilat în Belgia în luna noiembrie, evitând să compară în faţa unui tribunal spaniol pentru a răspunde la acuzaţia de ‘rebeliune’.

Catalonia, plasată sub tutela guvernului central spaniol la finalul lunii octombrie, nu are de atunci un guvern autonom.

Citește și : Cel puţin 12 membri ai forţelor afgane, uciși în atacuri ale talibanilor în estul Afganistanului