DISTRIBUIȚI
T-Online

Procurorii germani examinează „plăţile speciale” făcute în cursul pandemiei către liderii Verzilor, Robert Habeck şi Annalena Baerbock, a anunţat formaţiunea ecologistă, membră a coaliţiei tripartite care guvernează Germania relatează joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Robert Habeck, care este copreşedinte al partidului şi ministru al economiei, a dat asigurări joi că ancheta privind aceste bonusuri nedeclarate de COVID-19 nu va dura mult, întrucât banii au fost deja returnaţi.


Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Colega sa Annalena Baerbock ocupă postul de şefă a diplomaţiei germane.

Bonusurile în cauză de 1500 de euro, plătite de partid pentru a-i compensa pe angajaţi pentru eforturile suplimentare depuse în timpul pandemiei, au reprezentat un venit adiţional care ar fi trebuit declarat parlamentului.

Habeck a mai afirmat joi într-o conferinţă de presă că toţi cei implicaţi cooperează pe deplin cu autorităţile şi că se aşteaptă ca ancheta să nu dureze mult.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

„Şi pe urmă consider că acest capitol va fi închis pentru totdeauna”, a adăugat politicianul german.

Aşa-zisul bonus de coronavirus de 1500 de euro de persoană a fost plătit iarna trecută întregului personal al cabinetului federal al Verzilor, pentru a compensa stresul provocat de lucrul de acasă şi pentru renovarea clădirii, menţionează dpa.