DISTRIBUIȚI
businessinsider.com

Procurorul general al Ecuadorului, Diana Salazar, a cerut joi o pedeapsă de şapte ani de închisoare contra fostului preşedinte Rafael Correa (foto), judecat în contumacie la Quito pentru corupţie, transmite AFP, potrivit agrepres.

Salazar i-a solicitat tribunalului din cadrul Curţii Naţionale de Justiţie ”pedeapsa maximă prevăzută pentru delictul de corupţie şi considerată ca agravantă, pentru Rafael C., în calitate de autor indirect, şi pentru alţi funcţionari şi oameni de afaceri, în calitate de autori direcţi”, a declarat Parchetul General ecuadorian pe Twitter.


Citeşte şi: Un deputat şi un angajat al Parlamentului francez au fost infectaţi cu coronavirus

Fostul şef al statului ecuadorian din perioada 2007-2017 şi alţi 19 inculpaţi, printre care fostul vicepreşedinte Jorge Glas, riscă pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Jorge Glas efectuează deja o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru luare de mită de la compania braziliană Odebrecht.

Citeşte şi: Grecia impune restricţii de navigaţie în jurul unor insule

Toţi inculpaţii sunt acuzaţi de corupţie pentru primirea a circa 7 milioane de dolari din partea unor companii în schimbul unei poziţii favorabile pe pieţele publice.

”A fost creată o structură pentru luare de mită în schimbul contractelor. S-a ajuns la concluzia că fostul preşedinte Rafael Correa Delgado era la vârful acestei structuri”, a declarat Diana Salazar. Ea a precizat că va solicita şi despăgubiri de stat în valoare totală de 1 miliard de dolari.