DISTRIBUIȚI
am New York

Parchetul a cerut miercuri închisoare pe viaţă împotriva traficantului mexican de droguri Joaquin „El Chapo” Guzman, însoţită cu o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru organizarea trecerii mai multor sute de tone de droguri în SUA, informează joi AFP, potrivit agerpres.

„În timpul procesului, dovezi zdrobitoare au arătat caracterul nemilos şi sângeros al liderului cartelului din Sinaloa”, a subliniat Parchetul în rechizitoriul său adresat judecătorului federal al Brooklyn-ului, Brian Cogan.


Citește și: URGIE în paradisul Greciei: Doi turiști români AU MURIT! – VIDEO

Potrivit Ministerului Public, fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

După ce a fost extrădat din Mexic, în ianuarie 2017,”El Chapo”, 62 de ani, este deţinut într-o închisoare ultrasecurizată din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

În 12 februarie, el a fost declarat vinovat în 10 capete de acuzare, după trei luni de proces ce au documentat extrema violenţă şi corupţie a cartelurilor.

„El Chapo” ar urma să-şi afle pedeapsa la 17 iulie şi ar trebui, în lipsa unei surprize, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.