DISTRIBUIȚI
India TV

Procuratura italiană a lansat o anchetă pentru a stabili originea incendiilor care devastează insula Sardinia şi dacă a fost vorba de un gest intenţionat, au relatat media italiene citate miercuri de dpa, potrivit agerpres

Anchetatorii examinează dacă a existat „o neglijenţă gravă” în legătură cu incendiile din Oristano, a confirmat miercuri un procuror pentru agenţia Ansa.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Nu există deocamdată suspecţi în acest caz, a menţionat Ansa.

În media italiene au circulat speculaţii că incendiile au pornit de la o maşină parcată care ar fi luat foc.

Pompierii continuau miercuri să lupte cu flăcările, cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor, în condiţiile în care Departamentul protecţiei civile a atenţionat că riscul de incendiu poate încă să crească în mai multe regiuni din Sardinia.

Focurile izbucnite în weekend în zone împădurite s-au întins şi în zone rezidenţiale şi turistice. Potrivit localnicilor, flăcările şi fumul sunt vizibile şi din zone de plajă.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Mii de hectare de teren au fost arse şi sute de animale au fost ucise de flăcările care s-au propagat rapid, a notat asociaţia agricolă Coldiretti. Arşiţa, seceta şi vântul puternic au contribuit la răspândirea rapidă a focului.

Refacerea pădurilor pârjolite ar urma să dureze până la 15 ani, mai consemnează dpa.