DISTRIBUIȚI

Procesul în cazul atacurilor jihadiste comise în ianuarie 2015 în Franţa este suspendat până marţi inclusiv, principalul acuzat, Ali Riza Polat fiind testat pozitiv pentru coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Toţi cei 10 acuzaţi trebuie testaţi şi ”reluarea procesului va depinde de rezultatele acestor teste şi de evoluţia stării de sănătate a persoanelor în cauză”, potrivit unui e-mail al preşedintelui instanţei de judecată speciale Régis de Jorna trimis tuturor avocaţilor apărării şi ai părţii civile.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Miercuri după-amiază, dezbaterile au fost deja suspendate după o stare de rău acuzată de Ali Riza Polat.

Preşedintele a cerut ”tuturor să respecte regulile de distanţare fizică”. ”Pledoariile se vor face cu mască” şi masca trebuie purtată corect”, a insistat el.

Paisprezece persoane sunt judecate începând cu 2 septembrie de instanţa specială, specializată în cazuri de terorism, pentru sprijinul acordat trioului jihadist care a semănat teroare în Franţa în perioada 7-9 ianuarie 2015.

De mai bine de două luni de procese, aproape 150 de martori şi experţi au luat poziţie în acest proces istoric, filmat pentru arhivele justiţiei, o premieră în domeniul terorismului, şi care se desfăşoară în condiţii de maximă securitate.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia