DISTRIBUIȚI
ansa

Procesul în care fostul ministru italian de interne Matteo Salvini este judecat pentru că a interzis debarcarea migranţilor salvaţi de o navă umanitară în vara lui 2019 a fost amânat la scurt timp după deschiderea sa în faţa unui tribunal din Palermo, în Sicilia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Instanţa a stabilit că procesul liderului partidului Liga, de extremă dreapta, se va relua la 23 octombrie.


Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu şi privare de libertate pentru că a împiedicat nava de salvare Open Arms, la bordul căreia se aflau în jur de 150 de migranţi, să andocheze în porturile italiene în august 2019.

Salvini a scris miercuri pe Twitter că se consideră acuzat pe nedrept de ‘stânga’, întrebând retoric: ‘Infracţiunea mea? M-am opus traficanţilor, am oprit sosirea imigranţilor ilegali, am salvat vieţilor unor oameni nevinovaţi, am apărat Italia şi i-am protejat pe toţi italienii’.

El a mai spus că va păşi ‘ţinând capul sus’ în tribunalul sicilian ‘unde sunt judecaţi de obicei mafioţii’.

Organizaţia Open Arms, a cărei navă se află în centrul acuzaţiilor care îl vizează pe fostul ministru, a anunţat tot pe Twitter data reluării procesului şi a adăugat: ‘Vom fi acolo’.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic

La proces se aşteaptă ca procurorii să-i citeze ca martori, printre alţii, pe fostul premier Giuseppe Conte, pe actualul ministru de externe Luigi Di Maio şi pe ministrul de interne în funcţie, Luciana Lamorgese.

Dacă va fi găsit vinovat, Matteo Salvini ar putea primi până la 15 ani de închisoare.