DISTRIBUIȚI
CNN.com

Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au închis sâmbătă în contextul unor acuzaţii de fraudă şi al unei participări slabe, ceea ce creează temeri privind un rezultat incert care ar putea împinge această ţară şi mai mult în haos, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Rezultatele preliminare sunt aşteptate nu mai curând de 17 octombrie, iar cele finale la 7 noiembrie, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine 51% din voturi, va avea loc un al doilea tur între candidaţii ieşiţi pe primele locuri.


Citește și : Explozii în Afganistan după deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale

Militanţi talibani au atacat mai multe secţii de vot cu scopul de a submina procesul electoral, dar măsurile drastice de securitate au împiedicat extinderea violenţelor.

Preşedinta Comisiei electorale independente, Hawa Alam Nuristani, a precizat că scrutinul, început la ora locală 07.00 şi încheiat la 05.00, a fost relativ paşnic şi a asigurat că toate acuzaţiile de fraudă vor fi analizate.

Citește și : Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, se declară nevinovat în dosarul miliardului furat

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă în oraşele Kabul, Ghazni, Jalalabad şi Kandahar, la o oră după deschiderea secţiilor de votare în Afganistan. Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Ghazni, Kabul şi alte câteva regiuni unde exploziile nu au fost confirmate imediat de autorităţi.