DISTRIBUIȚI
Stirile ProTV

Procesul a 14 persoane implicate în atacul terorist din 2015 asupra redacţiei revistei franceze Charlie Hebdo a fost suspendat pentru cel puţin o săptămână după ce trei inculpaţi au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, informează luni DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Procesul fusese deja suspendat până marţi după ce principalul suspect, Ali Riza Polat, a fost testat pozitiv la COVID-19 în weekend, pentru a permite inculpaţilor rămaşi şi aflaţi în detenţie să fie testaţi.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Alţi doi inculpaţi au fost testaţi pozitiv, în timp ce doi au fost consideraţi contacţi apropiaţi, le-a scris duminică avocaţilor implicaţi în caz judecătorul Regis de Jorna.

„Având în vedere protocoalele de sănătate în vigoare care necesită izolarea ambelor cazuri pozitive şi de contact, audierea nu va putea fi reluată în această săptămână”, a scris el.

Cei trei bărbaţi înarmaţi care au comis atacurile în ianuarie 2015 asupra revistei Charlie Hebdo, unor poliţişti şi a unui supermarket cuşer, în care au murit în total 17 persoane, au fost toţi ucişi atunci de poliţie.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Cei judecaţi acum sunt acuzaţi că au oferit ajutor logistic sau arme. Trei dintre acuzaţi se crede că au călătorit în teritoriul deţinut de Statul Islamic în Siria cu puţin înainte de atacuri şi sunt judecaţi în lipsă.

Această suspendare de cel puţin o săptămână ar urma să perturbe calendarul procesului, conform căruia urma ca pledoariile părţilor civile să se încheie, apoi rechizitoriul avocaţilor generali. Avocaţii apărării urmau să pledeze în zilele de 6, 9, 10 şi 11 noiembrie, iar verdictul era aşteptat pentru vineri, 13 noiembrie.