DISTRIBUIȚI
Haaretz

Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, deja acuzată pentru comportamentul său faţă de angajaţi ai reşedinţei şefului guvernului, face obiectul unor noi acuzaţii de rele tratamente din partea unei angajate, au relatat luni media israeliene, preluate de AFP, potrivit agerpres.

Acest dosar şi multe alte presupuse cazuri de corupţie împotriva lui Netanyahu şi a anturajului său încep, potrivit analiştilor, să ameninţe supravieţuirea politică a premierului, în funcţie din 2009.


În cel mai nou caz, o menajeră, recent angajată pentru o perioadă scurtă de timp la reşedinţa oficială din Ierusalim, a dat-o în judecată pe Sara Netanyahu pentru rele tratamente, potrivit presei.

Citeşte şi: Carles Puigdemont A FUGIT din Spania. Ar putea cere azil politic în Belgia

Reclamanta, care solicită daune de 54.000 de euro soţiei premierului Netanyahu, a depus de asemenea o plângere la poliţie pentru ameninţări şi intimidări de la lansarea procedurii în justiţie, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Purtătoarea de cuvânt a familiei premierului Netanyahu a declarat presei israeliene că este vorba de ‘afirmaţii nefondate’ şi de o nouă încercare de a păta reputaţia prim-ministrului.

Potrivit media, reclamanta, ultra-ortodoxă şi mamă a trei copii, îi reproşează Sarei Netanyahu că a umilit-o şi hărţuit-o în timp ce lucra la reşedinţă premierului israelian.

Citeşte şi: Liderii separatişti catalani sunt acuzaţi de ‘rebeliune’ şi ‘răzvrătire’. Carles Puigdemont riscă 30 de ani de puşcărie!

Potrivit aceloraşi surse, Sara Netanyahu i-ar fi interzis menajerei să mânânce, să bea sau să ia pauze în timpul serviciului. De asemenea, ar fi obligat-o să schimbe hainele de mai multe ori pe zi.

În timpul interviului de angajare, doamna Netanyahu ar fi spus, între altele, despre angajaţii ei: „Nu-mi place când merg, îmi place când aleargă”, după care a adăugat că acesta este motivul pentru care nu a angajat niciodată ‘femei supraponderale’.

Aceasta nu este prima controversă cu privire la modul în care Sara Netanyahu, figură omniprezentă în viaţa soţului ei şi renumită pentru influenţa sa, îşi tratează angajaţii de la reşedinţa oficială din Ierusalim.

Fostul majordom şi omul de încredere al reşedinţei premierului israelian, Meni Naftali, a obţinut aproximativ 40.000 de euro în 2016 pentru rele tratamente.

Citeşte şi: Fostul director de campanie al lui Trump SE PREDĂ procurorului special în faţa agenţilor FBI – VIDEO

Sara Netanyahu riscă de altfel să fie judecată pentru cheltuirea a zeci de mii de dolari pe mese opulente organizate pe cheltuiala contribuabilului.

Benjamin Netanyahu este el însuşi vizat de două anchete pentru cadouri pe care le-ar fi primit de la personalităţi bogate şi un acord secret pe care ar fi încercat să-l încheie cu un ziar popular pentru o imagine favorabilă.

El a fost interogat de mai multe ori de către poliţie.

Numele avocatului său personal şi al unui fost şef de birou apar, de asemenea, într-un caz de presupusă corupţie legat de cumpărarea a trei submarine germane.