DISTRIBUIȚI
Reuters

Bătrânii din landul german Hessa au suferit o nouă dezamăgire legată de procedura online pentru programarea vaccinării împotriva COVID-19, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Website-ul unde persoanele cu vârsta peste 80 de ani se pot programa pentru vaccinare nu a fost accesibil miercuri dimineaţă. Personalul care deserveşte linia telefonică a explicat că este vorba despre probleme tehnice şi că în prezent nu pot fi făcute programări online pentru vaccinare.


Vezi şi: ATAC cu exploziv artizanal împotriva unui deputat grec – VIDEO

Situat în partea centrală a Germaniei, landul Hessa are o populaţie de aproximativ 6,3 milioane de locuitori.

Şi în timpul primei etape a campaniei de vaccinare din Germania au fost consemnate probleme ale sistemului informatic, care a fost copleşit de numărul cererilor. Doar 60.000 de programări la vaccinare au fost făcute atunci, când bătrânii şi rudele lor au trebuit să aştepte câteva ore pentru a se înregistra online.

Guvernul german a fost criticat pentru ritmul lent al campaniei naţionale de vaccinare, cancelarul Angela Merkel susţinând că producătorii de vaccinuri încearcă să facă faţă cererii excepţional de ridicate.

Citeşte şi: Jeff Bezos PLEACĂ din funcţia de CEO la Amazon

Conform constituţiei federale a Germaniei, administraţiile celor 16 landuri sunt responsabile pentru desfăşurarea vaccinării în regiunile respective.

Peste 2,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Germania, potrivit Ministerului Sănătăţii. Dintre acestea, 2 milioane au reprezentat prima doză, iar restul doza de rapel.