DISTRIBUIȚI
LIPUTANKARIR.COM

Direcţia regională Vest a Serviciului pentru frontiera de stat din Ucraina a informat luni despre existenţa unor probleme la două puncte de control din cauza întreruperilor furnizării de curent electric, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Din dimineaţa zilei de 28 noiembrie, din cauza întreruperii furnizării de curent electric funcţionarea punctelor de control din Kosîno (la graniţa cu Ungaria) şi Sokirianî (la graniţa cu Republica Moldova) este îngreunată, existând cazuri de suspendare temporară a înregistrării persoanelor şi vehiculelor”, potrivit comunicatului publicat de direcţia menţionată pe Facebook şi citat de agenţia Ukrinform.


Citeşte şi: SUA şi Rusia dispun de modalităţi pentru a gestiona riscurile nucleare – Black News

Poliţia de frontieră aminteşte că, din cauza avarierii pe scară largă a infrastructurii critice şi a întreruperilor periodice de curent în Ucraina, se pot produce disfuncţionalităţi temporare în funcţionarea sistemelor electronice şi a bazelor de date la punctele de control.

„Aceasta poate duce la o încetinire temporară sau chiar la o suspendare a operaţiunilor de traversare” a frontierei, avertizează poliţia de frontieră din Ucraina, recomandând cetăţenilor să ţină cont de aceste informaţii atunci când îşi planifică o călătorie în străinătate.

La rândul său, poliţia de frontieră din Republica Moldova informează că trei puncte de trecere a graniţei cu Ucraina au activitatea sistată. Este vorba despre punctele Vulcaneşti-Vinogradovka, Mirnoe-Tabaki şi Basarabeasca – Serpniovoe, potrivit Newsmaker.md.

Motivul nefuncţionării este lipsa energiei electrice pe partea ucraineană şi defecţiuni tehnice la baza de date a autorităţii vamale din Ucraina.

Alte trei puncte de trecere a frontierei între Republica Moldova şi Ucraina şi-au întrerupt programul de lucru: Ceadîr Lunga – Novîe Traianî, Ocniţa – Sokireanî şi PTF Săiţi – Lesnoe.

Prin urmare, călătorii sunt îndemnaţi să opteze pentru punctele de trecere a frontierei din proximitate.

Pe de altă parte, Serviciul frontierei de stat al Ucrainei a raportat că pe la frontierele vestice ale ţării cu Uniunea Europeană au trecut duminică 74.000 de persoane şi 20.000 de vehicule.

Astfel, 36.000 de persoane au plecat din Ucraina: 22.000 spre Polonia, iar restul spre alte ţări din Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

Citeşte şi: Kazahstanul vrea să naţionalizeze întreprinderile energetice aflate în dificultate

În acelaşi timp, 38.000 de persoane, între care 34.000 de cetăţeni ucraineni, au intrat duminică în Ucraina.

De asemenea, poliţia de frontieră ucraineană a înregistrat intrarea a 83 de camioane cu ajutoare umanitare în Ucraina.