DISTRIBUIȚI
Reuters

NATO se confruntă cu provocarea fără precedent de a convinge pe toată lumea că existenţa sa se justifică, scrie joi cotidianul german Frankenpost, într-un articol consacrat celei de-a 70-a aniversări a Alianţei nord-atlantice.

„O aniversare frumoasă, dar nu-i nimic de sărbătorit. Doar preocupări şi disperare – aşa împlineşte NATO 70 de ani” – notează Frankenpost, preluat de dpa, potrivit agerpres.


Citește și: Deputații britanici sunt de acord cu amânarea Brexit-ului

„Fără nicio urmă de solidaritate, în schimb cu un Zeus care tună şi fulgeră, pe numele lui Donald Trump, şi care răspândeşte zilnic nesiguranţa via Twitter”, scrie cotidianul german.

„Misiunea NATO este de asigura securitatea. De ce continuă să existe NATO? Păi, Rusia şi China îşi cresc cheltuielile pentru armament”, menţionează Frankenpost, care conchide că Alianţa „se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum”.

Citește și: Pompeo îi avertizează pe turci să nu intre ‘unilateral’ în Siria

NATO „trebuie să convingă pe toată lumea, inclusiv pe pacifişti, de raţiunea sa de a exista. Pentru că în lumea de azi încărcată până la refuz de arme a dispune de mijloace adecvate de apărare este indispensabil, altfel va trebui să ne luăm rămas bun de la modul de viaţă cu care suntem obişnuiţi” – avertizează Frankenpost.