DISTRIBUIȚI
news.ro

Prinţul William a mers luni în oraşul iordanian Jerash, unde a vizitat situl arheologic roman împreună cu Prinţul moştenitor Hussein ben Abdallah al Iordaniei, şi s-a întâlnit cu copii sirieni şi iordanieni, relatează AFP, conform agerpres.

Ducele de Cambridge a sosit duminică în Iordania, prima etapă a unui turneu oficial în Orientul Mijlociu, ce include de asemenea Israelul şi Teritoriile palestiniene.


Citeşte şi: TOŢI poliţiştii dintr-un oraş mexican au fost arestaţi

În Jerash, la circa 50 km nord de Amman, Prinţul William (36 de ani) şi Prinţul Hussein (23 de ani) au traversat aleea cu colonade Cardo Maximus, lungă de 800 de metri, şi s-au oprit la Templul lui Artemis, construit în sec. al II-lea.

Elevi sirieni şi iordanieni, beneficiari ai unui program de ajutor susţinut de UNICEF, i-au aşteptat pe cei doi prinţi la teatrul antic şi au pregătit pentru ei cântece şi poeme.

Circa 650.000 de refugiaţi sirieni au fost înregistraţi de ONU în Iordania de la declanşarea războiului în ţara lor în 2011. Ammanul estimează numărul lor la aproape 1,3 milioane, ceea ce, potrivit autorităţilor, a costat regatul peste 10 miliarde de dolari.

Prinţul William se va întâlni de asemenea cu militari britanici în Iordania, după care va pleca seara cu destinaţia Israel. 

Citeşte şi: Cutremur puternic în sudul Greciei