DISTRIBUIȚI
bbc

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va mai rămâne câteva zile în spital unde se simte confortabil şi răspunde la tratament, a anunţat marţi Palatul Buckingham, în timp ce fiul său, prinţul Edward, a declarat pentru Sky News că ducele de Edinburgh se simte „mult mai bine”, relatează Reuters, potrivit agerpres

„Ducele de Edinburgh rămâne la King Edward VII Hospital (o unitate privată din Londra – n.a.) unde primeşte îngrijiri medicale pentru o infecţie. El se simte confortabil şi răspunde la tratament, însă va mai sta în spital câteva zile”, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat.


Citește și: Prinţul Philip şi-a petrecut a şaptea noapte în spital

Prinţul Edward a declarat pentru Sky News că tatăl său, în vârstă de 99 de ani, este „mult mai bine” şi că „aşteaptă cu nerăbdare” externarea.

Edward a declarat râzând că tatăl său este „doar puţin” frustrat că se află în spital. „Te poţi uita la ceas de atâtea ori şi pereţii sunt atât de interesanţi”, a adăugat el.

„Am primit nişte mesaje minunate de la tot felul de oameni şi apreciem cu adevărat acest lucru, la fel şi el”, a mai spus prinţul Edward.

Citește și: România ajută Slovacia şi Serbia să lupte cu pandemia

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la castelul Windsor, reşedinţă situată în vestul Londrei, unde cuplul regal a stat pe perioada lockdownului impus de pandemia de COVID-19.

Atât regina, cât şi prinţul au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar afecţiunea ducelui nu are legătură cu boala COVID-19, potrivit Reuters.