DISTRIBUIȚI
bbc

Prințul Philip al Marii Britanii, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost internat preventiv, vineri dimineață, într-un spital din Londra, pentru observarea și tratarea unei maladii cunoscute, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă de la palatul Buckingham, citat de express.co.uk, potrivit agerpres.

Reprezentanții ducelui de Edinburgh au confirmat informația vineri, în timp ce regina Elizabeth a II-a se îndrepta spre reședința din Sandringham din Norfolk, unde va petrece Crăciunul alături de familie.


Citește și : Trump, invitat în Congres să-şi susţină tradiţionalul discurs privind Starea Uniunii, la 4 februarie

„Ducele de Edinburgh a venit din Norfolk, în această dimineață, la spitalul King Edward VII din Londra, pentru monitorizare și tratament legat de o maladie preexistentă. Internarea este o măsură preventivă, la recomandarea medicului majestății sale”, se arată în comunicat.

Se crede că internarea a fost programată și nu una de urgență.

În vârstă de 98 de ani, prințul Philip s-a retras din viața publică în mai 2017, dar, de atunci, a mai apărut la câteva evenimente oficiale alături de regina Elizabeth a II-a.

El a fost și spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, pentru diverse probleme de sănătate, cel mai recent anul trecut, pentru o intervenție chirurgicală la un șold.

Mult timp cunoscut pentru energia lui inepuizabilă, Philip i-a stat alături soţiei sale, fără greşeală, în cei 67 de ani de domnie ai acesteia, iar regina spune că prinţul este „stânca ei”. Pe 20 noiembrie 2017, prințul Philip a sărbătorit 70 de ani de căsătorie cu regina Elizabeth, aceasta fiind primul monarh britanic care a celebrat o nuntă de platină.

Citește și : Bilanțul atacului armat din apropierea FSB a ajuns la doi morți