DISTRIBUIȚI

Prinţul Harry şi Prima Doamnă a SUA Jill Biden au adus luni un omagiu răniţilor de război americani în cursul unei ceremonii virtuale pentru Warrior Games, o competiţie sportivă organizată pentru soldaţii răniţi, anulată anul acesta din cauza pandemiei de COVID -19, relatează AFP, potrivit agerpres.

Warrior Games ”m-au inspirat să creez Invictus Games”, o competiţie similară organizată pentru prima dată la Londra în 2014, a menţionat ducele de Sussex, care a participat la misiuni în armata britanică în Afganistan.


Citeşte şi: Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor propun majorări fiscale pentru finanţarea proiectelor lui Joe Biden – Black News

”Aceste jocuri sunt importante”, a spus Prinţul Harry, care a vorbit din California unde s-a stabilit împreună cu soţia sa Meghan Markle.

Regretând că anul acesta nu-i poate susţine pe concurenţii de la Warrior Games în Orlando, Florida, el a reamintit că această competiţie a fost menită ”să aibă grijă de sănătatea fizică, dar şi mentală a celor care s-au sacrificat atât de mult”.

Citește și: 35 de noi infectări ÎNCHID un oraş întreg din China

Soţia preşedintelui Joe Biden l-a salutat pe Prinţul Harry, amintind că a asistat la primele ”Jocuri Invictus” alături de el, după care a evocat atacurile din 11 septembrie care au dus la războiul din Afganistan.

Jill Biden a salutat de asemenea ”curajul, sacrificiul şi rezistenţa” soldaţilor răniţi sau cu dizabilităţi care s-au antrenat luni de zile pentru a participa la această competiţie paralimpică anulată în ultimul moment.