DISTRIBUIȚI

Prințul Harry al Marii Britanii ar fi fost amenințat cu moartea de o grupare neonazistă, pentru simplul motiv că s-a căsătorit cu fosta actriță americană Meghan Markle, care este metisă, potrivit presei britanice, transmite şi mediafax.

O imagine și mai multe mesaje violente circulă pe rețelele de socializare online, potrivit The Sun. În imagine, fiul cel mic al prințului moștenitor Charles este prezentat cu o armă îndreptată spre el, iar desenul este însoțit de mesajul „trădător de rasă”.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

De asemenea, BBC informează că, de mai multe zile, ducele de Sussex este amenințat cu moartea de o grupare neonazistă, întrucât s-a căsătorit cu fosta actriță americană Meghan Markle, care este metisă. Membrii acestei grupări, înființată de un student al Universității din Bath, îi reproșează prințului că a încheiat „o căsătorie interrasială”, ce contravine principiilor lor privind supremația albilor.

Aceasta este pentru prima dată când prințul Harry este subiectul unor amenințări cu moartea din cauză că a ales să se căsătorească cu o metisă. În schimb, Meghan Markle este frecvent subiectul comentariilor și insultelor rasiste pe rețelele de socializare online, inclusiv pe contul oficial de Instagram al palatului Kensington, reședința oficială a cuplului.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunțat că ducesa Meghan de Sussex, în vârstă de 37 de ani, este însărcinată, iar copilul, al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naște în primăvara lui 2019. Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai, după o relație de doi ani.