DISTRIBUIȚI
Female First

Prinţul Harry, care a fost numit de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ambasador al tineretului pentru Commonwealth, a spus luni, în cadrul forumului tineretului Commonwealth, că logodnica sa, americana Meghan Markle, cu care urmează să se căsătorească la 19 mai, îl va ajuta să-şi îndeplinească noile atribuţii, potrivit DPA, potrivit agerpres.

”În noul meu rol, voi depune toate eforturile pentru a o sprijini pe regină, pe tatăl meu, prinţul de Wales, şi pe fratele meu William, care ştiu cu toţii că tinerii sunt răspunsul la provocările prezentului”, le-a spus prinţul Harry delegaţilor, printre care s-a numărat şi premierul Theresa May.


Citește și : 7 morţi şi 17 răniţi într-o închisoare de maximă securitate din SUA

”Sunt deosebit de recunoscător că femeia cu care urmează să mă căsătoresc, Meghan, mi se va alătura în această muncă la care este entuziasmată să ia parte”, a spus Harry.

Forumul tineretului se desfăşoară înaintea unui summit al şefilor de stat din Commonwealth, care va avea loc joi şi vineri, şi unde se crede că va fi abordată şi tema unui posibil succesor al reginei în vârstă de 91 de ani în organizaţia din care fac parte 53 de state.

”Datoria mea va fi să mă asigur că ideile voastre, îngrijorările, părerile şi speranţele sunt auzite”, a spus Harry.

”Angajamentul meu va fi să lucrez alături de voi pentru a construi tribune mai adecvate în cadrul cărora să vă exercitaţi calităţile de leader şi să vă ajut să colaboraţi şi să formaţi parteneriate cu semenii voştri din alte state”.

Citește și : Informaţii contradictorii legate de misiunea OIAC din Siria. Londra şi Kremlinul ‘se bat cap în cap’

Potrivit biroului de presă al premierului britanic, Theresa May va ţine un discurs, în a doua parte a zilei de luni, în cadrul unui forum de afaceri, în care va sublinia că îşi doreşte ca organizaţia Commonwealth să devină ”un far al schimburilor comerciale libere şi inclusive”.

Secretarul general al Commonwealth, Patricia Scotland, a spus că discuţiile care au loc în Londra se concentrează pe ”reforma şi reînnoirea Commonwealth”.