DISTRIBUIȚI

Prințul consort Philip al Marii Britanii, implicat, joi, într-un accident rutier din care a scăpat nevătămat, a spus că a fost orbit de razele soarelui și nu a văzut vehiculul de care s-a lovit, potrivit The Independent, relatează și mediafax.

Prinţul Philip, în vârstă 97 de ani, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost implicat într-un accident rutier produs în apropierea domeniului regal Sandringham, în Norfolk.


Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

Palatul Buckingham a transmis, joi, că prinţul Philip, duce de Edinburgh, se afla la volanul unui automobil Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde s-a lovit cu un alt vehicul.

Potrivit martorilor, maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului. Prinţul a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

Palatul Buckingham a comunicat că prinţul consort nu a fost rănit. În schimb, cele două persoane din celălalt autovehicul au suferit răni ușoare și au fost transportate la spital.

Autorităţile britanice anchetează circumstanţele producerii accidentului, dar martori au declarat pentru publicația The Sun că prințul a spus că a fost orbit de razele soarelui.