DISTRIBUIȚI
Unica.ro

Prinţul Andrew al Marii Britanii a primit afidavitul pentru procesul intentat de Virginia Roberts Giuffre, care susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală pe când ea avea vârsta de 17 ani, informează The Guardian, scrie news.ro

Un document depus la o curte de justiţie americană vineri arată că actele pentru procesul lui Giuffre au fost înregistrate la Royal Lodge din Windsor, reşedinţa prinţului, pe 27 august. Depoziţia scrisă a fost acceptată de o gardă de la porţile proprietăţii.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Un răspuns este aşteptat din partea prinţului Andrew până pe 17 septembrie.

Giuffre a deschis procesul împotriva prinţului Andrew în luna august. Ea îl acuză că a abuzat-o sexual în casa lui Ghislaine Maxwell din Londra şi în locuinţe deţinute de finanţistul Jeffrey Epstein.

Prinţul Andrew a negat categoric orice relaţie sexuală cu Roberts şi Palatul Buckingham a transmis că acuzaţiile sunt „false şi nefondate”.

Din documente reiese că Giuffre „era constrânsă prin ameninţări directe sau sugerate de Jeffrey Epstein, Maxwell şi/sau prinţul Andrew să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew” şi că s-a temut pentru viaţa ei sau de alte repercusiuni dacă nu se supunea cerinţelor.

Este precizat că prinţul Andrew ştia că ea era victimă a traficului de persoane şi că femeia a suferit şi continuă să sufere psihic din această cauză.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

Maxwell, care se va înfăţişa în noiembrie în faţa unui tribunal din New York, a pledat „nevinovat” pentru acuzaţiile de trafic de persoane privitor la legăturile ei cu Epstein.

În august a fost raportat că prinţul Andrew este considerată persoană de interes în ancheta referitoare la Epstein, care a murit în închisoare în 2019, şi la Maxwell.