DISTRIBUIȚI
Unica.ro

Prinţul Andrew al Marii Britanii a încheiat un acord amiabil cu Virginia Giuffre, o americancă ce l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2001 şi care l-a dat în judecată în New York, au indicat marţi avocaţii reclamantei într-un document judiciar, potrivit Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Înţelegerea, care prevede plata unei sume ce nu a fost dezvăluită, a fost prezentată ca parte din documentaţia juridică depusă la un tribunal federal din Manhattan, unde Giuffre l-a dat în judecată pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a în august anul trecut.


Citește și : Una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Marea Britanie îşi închide definitiv porţile

Acordul îl scuteşte pe prinţul Andrew de la o potenţială serie jenantă de dezvăluiri şi acuzaţii în lunile de dinaintea şi din timpul procesului, preconizat să înceapă în a doua parte a anului în curs, precizează Reuters.

Andrew, în vârstă de 61 de ani, a negat acuzaţiile formulate de Giuffre, potrivit cărora ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale în urmă cu peste două decenii, la o reşedinţă londoneză a fostei asociate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi ar fi abuzat-o la două proprietăţi ale lui Epstein. Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a fost una dintre cele mai vocale acuzatoare ale lui Epstein şi Maxwell.

Avocaţii lui Giuffre şi ai lui Andrew au precizat că prinţul intenţionează să facă o donaţie substanţială către organizaţia de caritate patronată de Giuffre, care susţine drepturile victimelor violenţelor sexuale.

Citește și : Boris Johnson se bazează pe spionii săi: ‘Informaţiile încă nu sunt încurajatoare!’

Prinţul ”nu a avut niciodată intenţia de a-i face rău doamnei Giuffre şi recunoaşte că aceasta a suferit atât ca victimă a abuzului, cât şi în urma atacurilor publice nedrepte”, se mai precizează în documentul judiciar.

”Prinţul Andrew regretă asocierea sa cu Epstein şi salută curajul doamnei Giuffre şi a altor supravieţuitori care şi-au susţinut cauza proprie, precum şi a altora”, se mai spune în document. ”Se angajează să-şi demonstreze regretul pentru asocierea cu Epstein susţinând lupta împotriva prejudiciilor provocate de traficul sexual şi prin sprijinirea victimelor”.