DISTRIBUIȚI

Principalul organism consultativ din China, care include lideri politici şi oameni de afaceri, şi-a început joi sesiunea anuală, cu participarea a 2.057 de delegaţi, relatează media de stat, citate de DPA, potrivit agerpres.

Conferinţa Consultativă Politică Populară Chineză (CPPCC) este programată să dureze până miercuri şi să se suprapună cu Congresul Naţional al Poporului (NPC), sesiunea parlamentară anuală.


Citește și: CUTREMUR puternic în centrul Mării Mediterane

Cele două adunări, cunoscut şi ca ‘Cele două sesiuni’, reprezintă cel mai important eveniment politic al anului în China.

Cele două adunări erau programate iniţial să înceapă la 5 martie, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia guvernului de a organiza cele două sesiuni acum arată încrederea în legătură cu capacitatea sa de a ţine pandemia de coronavirus sub control.

În ultimele săptămâni, China a raportat numai câteva noi infecţii în fiecare zi. Totuşi, s-au format câteva focare în provincia nord-estică Jilin, care se învecinează cu Rusia şi Coreea de Nord.

Din cei 2.151 de delegaţi ai CPPCC, 2.057 au fost prezenţi pentru sesiunea de deschidere în Marea Sală a Poporului din Beijing, conform agenţiei chineze de presă Xinhua.

La întâlnire au luat parte, ca de obicei, preşedintele Xi Jinping şi ceilalţi membri ai Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez.

Majoritatea delegaţilor, cu excepţia a doi membri ai Biroului Politic, au apărut cu mască pe faţă, conform imaginilor transmise de televiziunea oficială CCTV.

Citește și: Americanii trimit în Taiwan torpile grele MK-48

Cea mai importantă zi a celor două întruniri va fi vineri, când se va deschide sesiunea parlamentară şi când premierul Li Keqiang ar urma să anunţe ţinta de creştere economică pentru acest an.

Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru al anului, ca urmare a crizei produse de pandemia de coronavirus.