DISTRIBUIȚI
Reuters

ONU a anunţat vineri că principalul său complex din vestul Afganistanului a fost atacat de „elemente antiguvernamentale”, care au ucis cel puţin un poliţist afgan şi au rănit alţi membri ai forţelor de ordine, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

„Zona din apropiere de Herat unde se află complexul a fost astăzi scena unor ciocniri între talibani şi forţe guvernamentale”, se arată într-un comunicat al Misiunii ONU de asistenţă în Afganistan (UNAMA).


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Nu este deocamdată clar cine a lansat atacul asupra complexului. Comunicatul menţionează că ONU analizează împrejurările atacului şi se află în contact cu părţile relevante.

Talibanii desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate fronturile împotriva forţelor afgane, în timp ce trupele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Talibanii au cucerit mari teritorii rurale, în timp ce armata afgană, care nu a opus decât o slabă rezistenţă, nu mai controlează, practic, decât capitalele provinciilor şi axele rutiere principale.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus