DISTRIBUIȚI
EJ Insight

Principalul candidat al opoziţiei din Taiwan, Han Kuo-yu, şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale desfăşurate sâmbătă, felicitând-o pe preşedinta în funcţie Tsai Ing-wen, transmit AFP şi DPA, potrivit agerpres.

”I-am telefonat preşedintei Tsai pentru a o felicita. Ea are un nou mandat pentru următorii patru ani”, a spus Han în faţa simpatizanţilor săi în oraşul Kaoshiung, din sudul insulei Taiwan.


Citește și : Gardienii Revoluţiei din Iran îşi asumă ‘responsabilitatea totală’ pentru doborârea avionului ucrainean

Conform postului SET TV, Tsai Ing-wen a întrunit 57,7% din voturi, în timp ce CtiTV o creditează cu 56,7% în faţa principalului rival, Han Kuo-yu, după numărarea a peste 10 milioane de voturi.

Circa 19 milioane de alegători au fost chemaţi să aleagă între preşedinta aflată la final de mandat, Tsai Ing-wen, şi principalul său adversar, Han Kuo-yu. Cei doi susţin două viziuni diferite pentru viitorul acestui teritoriu, separat din punct de vedere politic de restul Chinei de şapte decenii.

Taiwanul, care îşi are propriile monedă, drapel, armată, diplomaţie şi guvern, nu este considerat totuşi stat independent decât de un grup restrâns de capitale, al căror număr a scăzut în ultimii ani.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean