DISTRIBUIȚI
dpa

Principalul aeroport din Republica Mauritius a fost închis luni, la fel ca şi magazinele şi alte sedii comerciale din Districtul Port Louis, înainte de sosirea ciclonului Calvinia care se apropie de ţara insulară din Oceanul Indian, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit serviciului de meteorologie din Mauritius, ciclonul Calvinia este relativ staţionar şi se află la o distanţă de 120 de kilometri est de Mahebourg, un sat din sud-estul ţării. ”O deplasare vestică va aduce centrul (ciclonului) mai aproape de Mauritius”, se arată într-un comunicat emis de serviciul de meteorologie.


Citește și : Grecia vrea să ia parte la conferința internaţională dedicată Libiei

Rafale de până la 120 de kilometri la oră sunt aşteptate să lovească luni după-amiază insula, iar aeroportul şi portul din Port Louis au fost închise.

Serviciul de meteorologie a emis o avertizare de ciclon nivelul 3, iar Air Mauritius a amânat toate sosirile şi plecările până la o notificare ulterioară, potrivit unui comunicat emis de transportatorul naţional.

În 1994, ciclonul Hollanda care a lovit Mauritius s-a soldat cu decesul a două persoane, distrugerea a 450 de locuinţe şi daune de 135 de milioane de dolari, notează Reuters.

Citește și : China și Rusia propun ridicarea sancțiunilor impuse Coreii de Nord