DISTRIBUIȚI
Daily Express

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre protestele antiguvernamentale din România, potrivit mediafax.

„Poliția a tras cu gaze lacrimogene în timp ce românii se mobilizează împotriva Guvernului”, titrează agenţia Reuters.


Citește și : Vladimir Putin a discutat telefonic cu Tayyip Erdogan (Kremlin)

Zeci de mii de protestatari au protestat vineri împotriva Guvernului Social Democrat (PSD) în orașe din întreaga României și în capitală, București, unde forțele de ordine s-au luptat cu unii și au tras cu gaze lacrimogene, potrivit Reuters.

Agenția mai menționează și protestele precedente care au avut loc începând din momentul în care „social-democrații au preluat puterea la începutul lui 2017 și au încercat să decriminalizeze unele infracțiuni de corupție”.

„Expatriați români au organizat un protest antiguvernamental masiv la București”, a scris agenţia Associated Press.

Citește și : O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit, în aprilie, un submarin nuclear american în Marea Mediterană

Jurnaliștii americani relatează că zeci de mii de români s-au strâns la un protest antiguvernamental organizat de expatriați, cerând demisia guvernului de stânga și alegeri anticipate.

The Associated Press menționează și că aproximativ trei milioane de români locuiesc în străinătate, iar unii spun că au emigrat din cauza corupției, salariilor mici și lipsei oportunităților.