DISTRIBUIȚI
The Japan Times

Primul spital dedicat elefanţilor, situat în oraş sfânt Mathura, din nordul Indiei, a fost inaugurat la începutul lunii noiembrie şi găzduieşte 23 de elefanţi cu ajutorul organizaţiei Wildlife SOS şi al unei echipe de aproape 20 de specialişti, relatează luni EFE, scrie Agerpres.

Mia şi Rhea, două femele elefant, au lăsat în spate deceniile de abuzuri şi maltratări din partea stăpânilor lor iar acum beneficiază de hrană şi îngrijiri la primul spital pentru pahiderme din India, care încearcă totodată să educe generaţiile în respectul datorat acestor fiinţe maiestuoase, considerate „sacre” de majoritatea hindusă.


Citește și : NATO cere Rusiei să elibereze imediat navele şi marinarii ucraineni

Îngrijitorii răsfaţă zilnic elefanţii, le oblojesc rănile şi le oferă o dietă bazată în principal pe fructe şi trestie de zahăr şi mai ales o îmbăiere frecventă.

În India trăiesc aproximativ 27.700 de elefanţi sălbatici, aproape jumătate din populaţia acestor animale din Asia, repartizaţi în circa treizeci de rezervaţii situate mai ales în sudul şi în nordul ţării.

Acestor elefanţi care trăiesc în libertate li se adaugă aproximativ 3.500 de exemplare ce trăiesc în captivitate, potrivit centrului Wildlife SOS, care notează că exploatarea acestor animale se face de multe ori „în numele religiei”, mai ales în sudul Indiei.

Aceste creaturi uriaşe sunt obligate să stea zile întregi la uşa templelor Shivam Rai, pentru a-i impresiona pe cei care vin în aceste lăcaşuri de cult, în schimbul unui „bănuţ de binecuvântare”.

În India, elefanţii sunt consideraţi animale „sacre”, fiind reprezentaţi de zeul Ganesha, venerat ca ajutor pentru învingerea obstacolelor şi ca sursă a bogăţiei.

Citește și : Jeremy Corbyn: Acordul privind Brrexit-ul este un ‘act de automutilare naţională’