DISTRIBUIȚI
dailymail

Imaginile de mare rezoluție realizate din satelit dezvăluie progresele pe care Beijingul le face pentru finalizarea primului portavion construit în mod exclusiv de autoritățile chineze, prin intermediul unei infrastructuri tehnologice extinse, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Conform aprecierilor făcute de analiști, portavionul ar fi primul dintr-o serie similară de echipamente militare.


Citește și : Scandal imens în presa de la vecini. Directorul postului naţional de radio a fost demis!

Imaginile satelitale care surprind șantierul naval Jiangnan, de la periferia orașului Shanghai, au fost realizate în urmă cu o lună și stransmise agenției Reuters de către Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

dailymail

Confrom imaginilor transmise de CSIS, în cadrul șantierului puteau fi identificate secțiuni prefabricate, pereți și alte componente ale portavionului ce ar putea fi finalizate în următoarele 12 luni și mutate către un port nou creat, înainte de a fi echipat, apreciază analiștii.

Portul de la estuarul Râului Yangtze, incluzând un debarcader lung de aproximativ un kilometru lungime și clădiri mari, capabile să depoziteze componentele navelor, este aproape finalizat.

„Putem vedea progres încet dar constant, dar eu cred că cel mai surprinzător lucru pe care aceste imagini îl dezvăluie este infrastructura extensivă care s-a dezvoltat simultan”, a declarat un analist din cadrul CSIS. „E greu de crezut că totul a fost construit doar pentru realizarea unei singure nave”; „Arată, mai de grabă, ca un spațiu specializat pentru portavioane și alte nave de mari dimensiuni”.

Citește și : Parisul și Bagdadul discută mecanismele de judecare a jihadiștilor