DISTRIBUIȚI
Reuters

Canalul pro-Kremlin RT (Russia Today) va difuza joi un interviu realizat cu doi ruşi care au acelaşi nume cu cei doi agenţi GRU acuzaţi de Marea Britanie că au încercat să-l otrăvească pe fostul spion rus Serghei Skripal în martie la Salisbury (sud-vestul Angliei), relatează RIA Novosti, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Procurorii britanici i-au identificat săptămâna trecută pe cei doi ruşi care au operat sub numele de împrumut – Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov – pe care i-a acuzat că au încercat să-i otrăvească pe Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia cu agent neurotoxic de tip militar Noviciok. Potrivit autorităţilor britanice, cei doi sunt ‘ofiţeri’ ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU).


Citeşte şi: Polonia va bloca sancţiunile UE dictate împotriva Ungariei

Margarita Simonian, redactor-şef al canalului de televiziune RT (Russia Today), a publicat anterior o postare pe social media că s-a întâlnit şi a intervievat doi ruşi cu numele Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Kremlinul ‘ştie despre cine este vorba’, declarase cu o zi în urmă preşedintele rus Vladimir Putin, asigurând că cei doi sunt ‘civili’ şi nu agenţi GRU. ‘Sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt’, a spus liderul rus în marja Forumului economic de la Vladivostok (Extremul Orient rus). ‘Vă asigur că nu există nimic criminal’ în legătură cu ei, a adăugat Putin.

Citeşte şi: Deşi Rusia desfăşoară cele mai ample exerciţii militare din ultimii 40 de ani, Putin încearcă să calmeze Occidentul: ‘Nu avem şi nu puteam avea planuri agresive’