DISTRIBUIȚI
The Jakarta Post

Capul Verde a anunţat marţi primul deces din cauza noului tip de coronavirus, un turist britanic de 62 de ani care se afla pe insula Boavista, destinaţie turistică foarte cunoscută din acest arhipelag situat în largul Senegalului, informează AFP, scrie agerpres.

„Starea clinică a acestui bolnav de 62 de ani din Regatul Unit a început să se agraveze şi din nefericire el a decedat luni seara, la orele 23:00”, a anunţat marţi ministrul sănătăţii al Republicii Capului Verde, Arlindo do Rosario.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Bărbatul a sosit pe 9 martie în Boavista, una dintre cele nouă insule ale ţării, şi a început să prezinte simptome pe 16 martie. Tot personalul hotelului unde era cazat turistul britanic a fost plasat în izolare, potrivit autorităţilor.

Acesta este primul caz detectat în Capul Verde, una dintre primele ţări care a interzis zborurile dinspre Italia, începând din 27 februarie, înainte de a extinde această interdicţie la alte ţări afectate de coronavirus, precum Portugalia, Senegal, Brazilia sau SUA.

Alte două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în Capul Verde, tot în Boavista: o turistă olandeză de 60 de ani a cărei stare este considerată îngrijorătoare şi un prieten al britanicului decedat luni.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii

Legăturile aeriene şi maritime între Boavista şi restul ţării au fost întrerupte şi circa 150 de persoane care au putut părăsi insula cu puţin timp înainte au fost plasate sub supraveghere de autorităţile Capului Verde.

Turismul generează circa 20% din Produsul Intern Brut (PIB) al acestei ţări.