DISTRIBUIȚI

Un cetăţean britanic aflat în carantină pe vasul Diamond Princess acostat în portul japonez Yokohama a murit vineri din cauza Covid-19, a anunţat ministerul japonez al Sănătăţii, citat de The Guardian, potrivit news.ro .

Autorităţile japoneze au transmis că bărbatul este al şaselea pasager de pe Diamond Princess – vasul de croazieră se află în carantină de la începutul lunii februarie – care a murit. El este prima victimă de naţionalitate britanică.


Citește și : ‘Versiunea italiană’ a coronavirusului ‘circula neobservată de câteva săptămâni’

Nu au fost oferite detalii privind vârsta şi numele lui. Ministerul britanic de Externe a spus că era la curent cu informaţiile, însă nu a putut confirma decesul.

Ministrul Sănătăţii, Jo Churchill, a spus că ştia că starea bărbatului era una precară. „Nu am avut confirmare, dar ştiam că există un domn care se simţea foarte, foarte rău”, a declarate a pentru BBC.

Churchill a precizat că, din cunoştinţele ei, bărbatul nu trăia în Marea Britanie.

Patru cetăţeni britanici se află în Japonia, în carantină. Alte zeci care au fost testaţi negativ au fost aduşi în ţară.

Peste 700 de pasageri şi membri ai echipajului Diamond Princess au fost infectaţi cu Covid-19.

În Marea Britanie, în prezent, sunt diagnosticate 19 persoane.

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 83.000 de cazuri de infectare în lume.

Citește și : 34 de iranieni au fost răpuşi de coronavirus. Creşte şi numărul cazurilor de infectare

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 650 de cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.870.