DISTRIBUIȚI

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, revenită sâmbătă din Italia. Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) va efectua un test suplimentar de reconfirmare, informează http://tv8.md, scrie agerpres.

Pacienta a fost preluată de la aeroport în stare gravă – bronhopneumonie bilaterală, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, tuse şi slăbiciune generală – şi a fost internată. Femeia suferă şi de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul doi şi hipertensiune, informează Ministerul Sănătăţii.


Citește și : O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chişinău, sosită sâmbătă la ora 11:29 să rămână izolaţi la domiciliu şi să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinaţi şi monitorizaţi.

Duminică va avea loc şedinţa naţională extraordinară de sănătate publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informaţiile şi măsurile care vor fi întreprinse.

Citește și : Dispută în Grecia între medici şi Biserică pe tema coronavirusului