DISTRIBUIȚI
BBC

Autorităţile americane au informat Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) despre primul caz cunoscut de dihor infectat cu COVID-19 în această ţară, care a fost înregistrat în statul Florida, informează EFE, potrivit agerpres.

Un comunicat al laboratoarelor veterinare ale Ministerului Agriculturii din SUA arată că acesta nu este primul caz de dihor cu virusul SARS-CoV-2 din lume, un caz fiind raportat anterior în Slovenia.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

Dihorul infectat în Florida strănuta şi tuşea şi se crede că s-a contagiat de la o persoană bolnavă de COVID-19, se arată în comunicatul Laboratoarelor Naţionale de Servicii Veterinare (National Veterinary Services Laboratories, NVSL).

Au fost prelevate probe de la dihor, despre care nu s-a precizat dacă trăieşte în sălbăticie sau cu oamenii, şi au fost testate pozitiv la Laboratorul de diagnosticare a bolilor animalelor Bronson din Florida.

Ulterior, NVSL a confirmat rezultatul.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice

Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) consideră că SARS-CoV-2 este o boală emergentă, astfel încât Departamentul pentru Agricultură este obligat să raporteze organismului respectiv infecţiile confirmate la animale din ţară, se arată în comunicat.

Potrivit registrului Serviciului de Inspecţie Sanitară a Animalelor şi Plantelor din SUA, Ministerul Agriculturii a mai confirmat cazuri de COVID-19 la căprioare, gorile, vidre, pume, leoparzi de zăpadă şi lei, printre alte specii.