DISTRIBUIȚI
Sky News

După ascensiunea sa spectaculoasă în cursa pentru învestitura democrată, candidatul la Preşedinţia americană Pete Buttigieg a înfruntat pentru prima dată, cu aplomb, manifestaţii publice de ostilitate legate de homosexualitatea sa, informează joi AFP, potrivit agerpres.

La 37 de ani, primarul oraşului South Bend este primul candidat la Casa Albă care şi-a declarat deschis homosexualitatea. Credincios şi practicant, el s-a căsătorit cu soţul său într-o biserică episcopală din oraşul său, în Indiana.


Citește și: Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

Aproape necunoscut înainte de a se lansa în cursa prezidenţială, la sfârşitul lui ianuarie, el a tot urcat de atunci în sondaje, ajungând în „plutonul” de frunte, însă rămâne în urma marilor candidaţi.

Soţul său i-a stat alături atunci când el şi-a lansat oficial candidatura, duminică, înainte de a se îndrepta spre Iowa, un mic stat foarte influent în alegerile primare democrate, pentru ca acesta va fi primul care va vota, în februarie 2020, în cadrul aşa-numitelor „caucus”.

O mulţime mai mare decât în timpul vizitei sale precedente îl aştepta acolo, marţi şi miercuri, şi tocmai în timpul uneia dintre aceste întâlniri cu alegătorii din Iowa el a fost agresat de mai multe ori verbal de manifestanţi. „Amintiţi-vă de Sodoma şi Gomora!”, a strigat un bărbat în timpul unui miting în Des Moines, marţi. „Ştiţi, vestea bună este că… starea sufletului meu este în mâinile Domnului, însă alegerile din Iowa sunt în ale voastre”, a reacţionat pe un ton calm Pete Buttigieg, provocând râsete în mulţime.

Într-un alt oraş din Iowa, în Fort Dodge, un bărbat l-a întrerupt strigând: „Bunici, doriţi ca nepoţii voştri să-i urmeze exemplul? Apără-ne, Doamne!”.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Pete Buttigieg a răspuns şi acolo cu calm: „Acest om crede că tot ce face el este în linie cu voia Creatorului. Eu văd lucrurile altfel”, însă toţi ar trebui să poată dezbate „în mod respectuos”.

Apoi, miercuri, tot la Des Moines, trei manifestanţi deghizaţi în diavol, Iisus şi Pete Buttigieg au venit să protesteze în faţa unei case unde primarul se întâlnea cu alegători.

Semn al noii sale notorietăţi, preşedintele Donald Trump l-a menţionat miercuri pe Buttigieg printre opozanţii democraţi cu care el s-ar putea confrunta. „Ar putea fi primarul din Indiana. Cred că mi-ar plăcea să mă confrunt cu el”, a declarat Trump la postul de radio SiriusXM.