DISTRIBUIȚI
A Christmas tree is seen in the Red room during a press preview of the White House holiday decorations in Washington, DC on November 29, 2021. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

Familia Biden şi-a decorat primul brad de Crăciun la Casa Albă cu originalitate şi satiră, agăţând în pom imagini cu predecesori de-ai lor, precum cuplul Trump, dar şi felicitări semnate de mână, relatează AFP, scrie news.ro

Jurnalişti au traversat luni o Casă Albă decorată şi iluminată abundent de Crăciun, în stil tradiţional.


Citește și : Vaccinarea devine OBLIGATORIE pentru persoanele de peste 60 de ani în Grecia

Ei au văzut o replică a Casei Albe din turtă dulce, o masă pregătită de sărbătoare şi şosete cu numele nepoţilor lui Biden.

Însă atenţia le-a fost reţinută de mici aluzii, în decoraţiuni supervizate de către Prima Doamnă Jill Biden, care trimit la locatari anteriori ai Casei Albe, în pofida antagonismului între fostul şi actualul şef al statului.

Joe Biden aproape că nu pronunţă niciodată numele predecesorului său, Donald Trump, pe care-l numeşte ”celălalt tip”.

Iar Donald Trump contnuă să clameze că a ”câştigat” alegerile în 2020.

Cuplul Trump, odată instalat la Casa Albă, a ignorat anumite uzanţe care marchează trasferul curtenitor al puterii. Ei nu şi-au invitat predecesorii la ceai, iar Donald Trump nu l-a invitat pe Barack Obama la o ceremonie solemnă de instalare a portretului oficial al acestuia.

Citește și : Consultări ale miniştrilor de externe ai statelor NATO asupra tensiunilor din flancul estic

Casa Albă a insistat mult asupra implicării lui Jill Bden în pregătirea sărbătorilor de la sfârşitul anului, precizţnd că Prima Doamnă a cerut ornamente suplimentare. Să fie, oare, un fel de a marca o diferenţă faţă de Melania Trump?

Potrivit unor dezvăluiri publicate de către o fostă apropiată, soţiei lui Donald Trump îi plăcea prea puţin aceste pregătiri de sărbători şi ar fi spus că ”nimănui nu-i pasă de chestiile astea d Crăciun, nu?”.