DISTRIBUIȚI
brandsouthafrica.com

Un sud-african care trebuia să devină primul african de culoare în spaţiu a murit în urma unui accident de motocicletă, conform unui anunţ făcut duminică de familia sa, citat de AFP, potrivit agerpres.

Mandla Maseko, care lucra ca DJ cu jumătate de normă, a murit sâmbătă seară, la vârsta de 30 de ani, potrivit unei declaraţii a familiei, citată de mai multe media locale.


Citește și: Tragedie rutieră pe drumul spre Taj Mahal. Cel puţin 29 de oameni au murit! – VIDEO

Supranumit ”Afronautul”, el a câştigat în 2013 dreptul de a efectua un zbor de 103 kilometri în spaţiu, la bordul navei spaţiale americane Lynx Mark.

Maseko a depăşit un milion de candidaţi din 75 de ţări şi a fost selectat, împreună cu alte 22 de persoane, pentru efectuarea unui voiaj de o oră în spaţiu.

Mandla Maseko a fost supus la numeroase teste de aptitudini fizice şi psihice în cadrul competiţiei organizate de AXE Apollo Space Academy, sponsorizată de compania anglo-olandeză Unilever şi de o companie specializată în turism spaţial, Space Expedition Corporation (SEC).

Citește și: Juan Guaido reia negocerile cu guvernul lui Maduro

În cadrul antrenamentului, el a petrecut o săptămână la Centrul Spaţial Kennedy din Florida unde a trecut prin diverse teste, de la cădere liberă la zbor la bordul avioanelor de luptă şi rezistenţă la accelerare.

El ar fi trebuit să ajungă în spaţiu în 2015 după ce a câştigat concursul organizat de AXE Apollo Space Academy, însă acest lucru nu s-a materializat.