DISTRIBUIȚI
HVG

Primele zece vehicule blindate Gidran 4×4 comandate de Ungaria fabricantului turc Nurol Makina au fost prezentate joi de compania producătoare la o ceremonie desfăşurată la baza militară ungară de la Tata, în nordul Ungariei, informează MTI, potrivit agerpres

Nurol Makina urmează să mai livreze alte 40 de vehicule Gidran, la aceeaşi bază, a precizat ministrul ungar al apărării, Tibor Benko.


Citește și : New York-ul își REDESCHIDE marile săli de spectacole şi stadioanele

Blindatele denumite după o cunoscută rasă de cai au fost realizate în conformitate cu cerinţele armatei ungare, iar mai târziu noi loturi care vor fi folosite de unităţi ale armatei ungare vor fi produse în Ungaria, în cooperare cu Turcia, a menţionat Benko.

Directorul executiv al Nurol Makina, Engin Aycol, a remarcat în cadrul ceremoniei că Ungaria este prima ţară a Uniunii Europene care introduce în serviciul forţelor sale armate o flotilă de Gidran. „Compania noastră este pregătită să investească în Ungaria şi să înfiinţeze o companie locală”, a declarat Aycol.

Ungaria a anunţat în decembrie 2020 că va dota forţele armate cu peste 300 de vehicule blindate Gidran, dintre care o parte urmează să fie produse la Kaposvar, în sud-vestul Ungariei.

Citește și : 47% dintre scoțieni vor să se rupă de Regatul Unit (sondaj)