DISTRIBUIȚI
DW

Guvernul din Azerbaidjan a anunţat, luni, iniţierea schimburilor de prizonieri cu Armenia, la o lună după intrarea în vigoare a acordului de încetare a confruntărilor militare din Nagorno-Karabah, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro , informează mediafax.

„Ca urmare a negocierilor cu partea armeană, prin intermediul organizaţiilor internaţionale şi al Comandamentului forţelor ruse de menţinere a păcii, s-a ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri şi ostatici, după principiul «toţi în schimbul tuturor»”, a anunţat Comitetul azer pentru prizonieri de război.


Citește și : Negocierile post-Brexit fac uşoare progrese, dar pescuitul rămâne în continuare mărul discordiei

Primele schimburi de prizonieri au avut loc luni.

În acelaşi timp, autorităţile din Azerbaidjan au anunţat arestarea a patru militari azeri, doi fiind acuzaţi de insulte la adresa corpurilor unor militari armeni decedaţi în confruntări, iar ceilalţi doi de profanare a mormintelor unor militari armeni.

Confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan au izbucnit în septembrie şi au durat 44 de zile, soldându-se cu peste 5.600 de morţi. Un armistiţiu mediat de Rusia este în vigoare de la jumătatea lunii noiembrie.

Duminică, în Nagorno-Karabah au avut loc noi schimburi de focuri, soldate cu moartea a patru militari azeri şi rănirea a şase militari armeni.