DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ambasada Rusiei la Londra a afirmat joi că funcţionarea secţiei sale consulare şi procesarea cererilor de vize sunt ”grav afectate” de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, decisă de către guvernul britanic după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Din cauza unor acţiuni iresponsabile ale guvernului britanic, care au dus la expulzarea a 23 de diplomaţi ai Ambasadei Rusiei, inclusiv a unui anumit număr de membri ai personalului secţiei consulare, serviciul consular (…) a fost grav afectat”, a scris Ambasada pe pagina sa de Facebook.


Citeşte şi: Nicolas Sarkozy a fost INCULPAT şi plasat sub control judiciar. Prima reacţie oficială a fostului preşedinte francez

Reprezentanţa rusă avertizează că, prin urmare, va limita numărul de vizitatori şi că procesarea cererilor de vize va lua mai mult timp, cu câteva luni înainte de Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Desemnând Rusia drept responsabilă pentru otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei lui, Iulia, pe 4 marte la Salisbury (sud-vestul Angliei), premierul britanic Theresa May a anunţat săptămâna trecută expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, prezentaţi drept agenţi de informaţii ”nedeclaraţi”. Diplomaţii respectivi au fost văzuţi marţi părăsind Ambasada.

Moscova, care neagă orice implicare în cazul otrăvirii lui Skripal, a ripostat, anunţând la rândul său expulzarea a 23 de diplomaţi britanici.

Citeşte şi: Explozie puternică la o uzină chimică din Cehia. Cel puţin şase oameni au murit