DISTRIBUIȚI
XINHOA

Ministerul de Externe al Chinei a criticat luni afirmaţia preşedintelui american Donald Trump, conform căreia SUA vor lua în considerare încetarea oricăror relaţii comerciale cu ţările care vor continua să facă afaceri cu Phenianul, informează agenţia de presă germană dpa, potrivit agerpres.

‘Aceasta este inacceptabil. Pe de o parte este dificil să faci eforturi pentru soluţionarea chestiunii nucleare a Coreii de Nord, iar pe de altă parte propriile interese ale Chinei sunt subiect de sancţiuni şi prejudicii, ceea ce nu este nici obiectiv, nici cinstit’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Geng Shuang.


‘Nu dorim ca interesele părţii chineze să fie prejudiciate în vreun fel’, a subliniat Geng Shuang.

Citeşte şi: Submarinele germane fac valuri de CORUPŢIE în Israel. Apropiaţii lui Netanyahu cad unul după altul

Preşedintele american Donald Trump a anunţat cu o zi înainte că Statele Unite ale Americii iau în calcul suspendarea „oricărei forme de comerţ” cu orice ţară care face afaceri cu Coreea de Nord, după ce Phenianul a efectuat cel de-al şaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum. Explozia, survenită la 03:30 GMT, a provocat un cutremur resimţit până în regiunile frontaliere din nord-estul Chinei.