DISTRIBUIȚI
Business Insider

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția au avut loc vineri. Elvețienii sunt codași în Europa de Vest în ceea ce privește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, informează mediafax.

Alois Carnier, în vârstă de 57 de ani, și Peter Leu, în vârstă de 67 de ani, și-au spus vineri „din toată inima, da” unul altuia, în momentul în care căsătoriile între persoane de același sex au devenit legale în Elveția, scrie Reuters.


Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Este pentru prima dată când doi bărbați au ieșit de la starea civilă din orașul lor, Schaffhausen, ca o pereche căsătorită.

În septembrie anul trecut, alegătorii au aprobat inițiativa „Căsătorie pentru toți” cu o majoritate de aproape două treimi, ceea ce a făcut din Elveția una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex.

„Ceremonia a fost cu adevărat foarte importantă pentru mine, deoarece acest lucru a fost pregătit de 20 de ani”, a declarat Carnier, care a încheiat un parteneriat înregistrat cu Leu în 2014 și a fost activ într-o campanie de zeci de ani pentru recunoașterea drepturilor homosexualilor.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

În cealaltă parte a țării, la Geneva, Aline, în vârstă de 46 de ani, și Laure, în vârstă de 45 de ani, s-au căsătorit, de asemenea, după ce au fost împreună timp de 21 de ani. Cuplul are un fiu de patru ani și, la fel ca Leu și Carnier, au fost anterior într-un parteneriat civil.