DISTRIBUIȚI
U.S. President Donald Trump waits for reporters to leave the room after speaking about his summit with Russia's President Putin during a meeting with members of the U.S. Congress at the White House in Washington, July 17, 2018. REUTERS/Leah Millis

Primele audieri publice în cadrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump urmează să înceapă săptămâna viitoare, cu diplomaţi, au anunţat miercuri democraţii, care-l suspectează pe şeful statului american de abuz de putere în scandalul ucrainean, relatează AFP, potrivit news.ro .

Prin aceste audieri – care urmează să fie transmise în direct la releviziune -, ancheta în vederea constituirii dosarului de acuzare (”impeachment”) a lui Trump în Congres intră într-o nouă fază.


Citește și : Papa Francisc le cere credincioşilor construirea de punţi cu cei de alte religii

Audierile urmează să înceapă la 13 noiembrie, cu William Taylor, însărcinat cu afaceri la Kiev, şi George Kent, un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat, un specialist în Ucraina.

La 15 noiembrie, congresmenii urmează să o audieze pe fosta ambasadoare a Statelor Unite la Kiev, Marie Iovanovici, pe care Trump a criticat-o în timpul convorbirii la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la 25 iulie, aflată în centrul dosarului.

Citește și : Inspector AIEA, reţinut scurt timp în Iran